Babi pangang a la Janssen

Babi pangang a la Janssen

Hoe maak je babi pangang met vlees? Het is makkelijk, maar je moet er wel even de tijd voor uittrekken: de marinade is álles. Het liefst laat je het vlees een hele dag marineren, maar heb je die tijd niet, dan is de smaak na twaalf uur ook helemaal prima. Geheimpje: als we babi pangang maken, hopen we stiekem dat we geen bezoek krijgen, want het is zó lekker, dat wil je eigenlijk voor jezelf houden.

Bereiding

1. Meng voor de marinade de ui, knoflook, gember, ketoembar, rode peper, steranijs, ketjap manis en de rasp en het sap van de limoen.

2. Snijd het buikspek aan de zwoerdkant om de centimeter tot de helft in. Marineer het vlees minimaal 12 uur (24 uur is nog lekkerder) en keer het spek halverwege om zodat beide kanten goed marineren.

3. Verhit voor de babi panggangsaus een scheut olie in een pan en fruit de knoflook, ui, ketoembar en steranijs  2 minuten. Voeg gember, ketchup, ketjap en gembersiroop toe, roer door en verwarm nog even. Breng de saus op smaak met een scheutje rijstazijn en sambal badjak.

4. Verwarm de grill van de oven voor op 170 ºC. Gril het buikspek met de zwoerdkant naar boven zo’n  8 minuten, draai het om en gril nog 8 minuten tot het spek goudbruin is.

5. Haal uit de oven en snijd de ingesneden stukken verder door tot plakken. Gril de plakken nog zo’n  5 minuten in de oven (keer regelmatig) tot ze krokant zijn.

Credits: Recepten Danny Jansen

4 personen

Marinade

  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gemberwortel,  geschild, geraspt
  • 1 el ketoembar (korianderzaad), gevijzeld
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 steranijs
  • 300 ml ketjap manis
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 500 g buikspek met zwoerd

Babi pangangsaus

  • zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el ketoembar, gevijzeld
  • 1 steranijs
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild, geraspt
  • 200 g ketchup
  • 50 ml ketjap manis
  • 2 el gembersiroop
  • rijstazijn
  • 1 tl sambal badjak

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine