Aziatische seafoodsalade

Aziatische seafoodsalade

Bereiding

Ziet deze salade er niet geweldig uit? De smaak van de inktvisringen, octopus en garnalen gaat geweldig samen met de Yuzu-sesamdressing. Een Aziatisch feestje in eigen keuken! 

1 Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur, voeg de inktvisringen toe en bak ze 3–4 minuten. Draai het vuur hoog, voeg de sojasaus toe en blijf 2 minuten roeren – of tot de inktvisringen gaar zijn en bedekt met sojasaus. Doe ze over in een kom. 

2 Meng alle ingrediënten voor de dressing in een andere kom.

3 Doe de inktvisringen, stukjes octopus, garnalen en slabladeren in een slakom. Voeg de dressing toe en hussel alles goed door elkaar. Strooi de eetbare bloemen erover en serveer. 

Per portie 213 kcal, 14,2 g vet (2,2 g verzadigd), 19,7 g eiwit, 14,3 g koolhydraten, 0,6 g suikers

4 personen

• ½ el olijfolie

• 1 pijlinktvis, schoongemaakt en in ringen

• ½ el Japanse sojasaus

• 250 g octopus, gekookt en gesneden

• 8 grote garnalen, gekookt en gepeld

• flinke handvol slabladeren

• kleine handvol eetbare bloemen



Yuzu-sesamdressing

• 3 el geroosterde-sesamolie

• ½ el Japanse sojasaus

• 1 el yuzusap of het sap van ½ limoen (Je kunt potjes sap van de yuzu (een Japanse citrusvrucht) kopen bij de toko. Als alternatief kun je limoensap gebruiken)

• 1 tl shichimi togarashi (Japanse specerijenmix)

• 1 el sesamzaad, geroosterd.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!