Dit soort ontbijt wordt geserveerd in Australische cafés. Er gaat niets boven de combinatie van romige avocado, hartige kaas en zoete tomaat.
1 Dit kan de avond van tevoren. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Leg de tomaten met gesneden kant boven op een bakplaat, bestrooi met zout, peper en olijfolie. Bak 1½–2 uur, tot ze plakkerig en gedroogd zijn.
2 Klaar voor het ontbijt? Stamp de basilicum met wat zout in een vijzel tot een pasta. Doe er een scheutje olijfolie bij en knijp een halve citroen er over uit. Halveer de avocado’s. Doe het vruchtvlees in een kom, knijp de andere citroenhelft er over uit, voeg zout en peper toe en prak ze fijn.
3 Rooster het brood, besmeer met de avocado en verdeel de tomaten erover. Verkruimel de feta erover, voeg een hand rucola toe en besprenkel met de basilicumolie.
4 personen
• 4 roma- of 12 kerstomaatjes, gehalveerd
• olijfolie
• blaadjes van 1 bosje basilicum
• 1 citroen, gehalveerd
• 3 rijpe avocado’s
• 4 sneden zuurdesembrood
• 150 g feta
• 4 handenvol rucola
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.