Dit frisse ijsje eet je op een zonnige dag als snack of als afsluiting van een diner. Geen ijsmachine nodig en in een mum van tijd op tafel!
Het recept voor dit deze soep komt uit het fairtrade kookboek ‘Eerlijk Eten‘.
1. Doe het fruit een nacht lang, of minstens 8 uur, in de vriezer. Haal alles vlak voort je het ijs wilt maken uit de vriezer en laat 5 tot 10 minuten staan.
2. Pureer het fruit samen met de kokosmelk, het limoensap en de vanille tot een glas ijsmengsel in een keukenmachine of sterke blender.
3. Is het mengsel te dik of blijf je stukjes houden? Voeg dan wat extra kokosmelk toe en pureer nogmaals. Verdeel over vier schaltjes, bestrooi met gehakte paranoten en kokosvlokken en serveer direct.
Tip: in plaats van kokosmelk kun je ook amandelmelk of een andere plantaardige melk gebruiken. Restje over? Bewaar het in de vriezer en eet het later als ontbijt, snack of dessert.
Ook lekker: Houd een paar blokjes bevroren mango apart en roer die er vlak voor het serveren doorheen. Heb je een ijsmachine? Pureer dan alle ingredienten tot een glad mengsel en maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing. De stap van het vooraf bevriezen van het fruit kun je dan overslaan.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.