Avocado-chocolade-trifle

Avocado-chocolade-trifle

Zwengel jezelf ’s ochtends lekker aan met deze romige potjes. Maak ze de avond van tevoren en pak ze uit de koelkast als je haast hebt.

Bereiding



1 Schep het avocadovlees in de keukenmachine, voeg het limoensap toe en pureer. Doe dan de vanille havermout, melk, ahornsiroop en banaan erbij. Mix er
in een paar minuten een supergladde puree van en
schep de helft van het mengsel in vier kleine glazen of kopjes. 

2 Mix de cacao door de rest van de avocadopuree. Verdeel deze cacaopuree dan ook over de glazen of kopjes. Laat minstens 30 minuten in de koelkast staan, zodat ze koud worden en iets opstijven.

3 Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Spreid de noten uit over een bakplaat en rooster ze in 8–10 minuten goudbruin. Doe ze over op een snijplank en hak ze grof, zodra ze wat zijn afgekoeld.

4 Schep vlak voor het serveren de yoghurt op de cacaopuree en bestrooi het geheel met de gehakte noten.

Per portie 276 kcal, 13,6 g vet (2,9 g verzadigd),
5,9 g eiwit, 32,9 g koolhydraten, 23,6 g suikers

4 personen
• 1 avocado, gehalveerd, ontpit
• sap van 2 limoenen
• 1 tl vanille-extract
• 4 flinke el havermout
• 50 ml melk (of amandelmelk)
• 2 el ahornsiroop
• 1 banaan, gepeld, in stukjes
• 2 el cacao
• 50 g gemengde noten, bijvoorbeeld amandelen, para- en cashewnoten
• 100 g yoghurt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief