Zwengel jezelf ’s ochtends lekker aan met deze romige potjes. Maak ze de avond van tevoren en pak ze uit de koelkast als je haast hebt.
1 Schep het avocadovlees in de keukenmachine, voeg het limoensap toe en pureer. Doe dan de vanille havermout, melk, ahornsiroop en banaan erbij. Mix er
in een paar minuten een supergladde puree van en
schep de helft van het mengsel in vier kleine glazen of kopjes.
2 Mix de cacao door de rest van de avocadopuree. Verdeel deze cacaopuree dan ook over de glazen of kopjes. Laat minstens 30 minuten in de koelkast staan, zodat ze koud worden en iets opstijven.
3 Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Spreid de noten uit over een bakplaat en rooster ze in 8–10 minuten goudbruin. Doe ze over op een snijplank en hak ze grof, zodra ze wat zijn afgekoeld.
4 Schep vlak voor het serveren de yoghurt op de cacaopuree en bestrooi het geheel met de gehakte noten.
Per portie 276 kcal, 13,6 g vet (2,9 g verzadigd),
5,9 g eiwit, 32,9 g koolhydraten, 23,6 g suikers
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.