Verhit de olie in een grote pan op hoog vuur. Bak de karbonades 10 minuten; keer ze halverwege om. Zet het vuur middelhoog en voeg prei, ui, oregano, zout en peper toe. Verhit 10 minuten, tot de groenten zacht worden.
Voeg de wijn toe en smoor 10–15 minuten, tot het vlees en de groenten gaar zijn en de saus is ingedikt. Neem de pan van het vuur.
Klop citroensap en ei door elkaar in een kom; roer dit mengsel geleidelijk door de saus. Zorg ervoor dat het ei niet schift. Verdeel over 2 borden en serveer.
2 personen
• 2 el olijfolie
• 2 varkenskarbonades (elk 300 g)
• 2 preitjes (200 g), schoon en gesneden
• 1 ui, in ringen
• 1 tl gedroogde oregano
• 120 ml droge witte wijn
• sap van 1½ citroen
• 1 ei
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.