Auberginesalade op Libanese wijze

Auberginesalade op Libanese wijze

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Schep de plakjes aubergine in een kom door elkaar met de baharat en 2 eetlepels van de olijfolie, zodat ze ermee bedekt raken.

2 Spreid de aubergineplakjes uit op een van de beklede bakplaten en bak ze 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en zacht zijn. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.

3 Rooster de stukjes walnoot 2–3 minuten (tot ze een geroosterde geur afgeven) in een droge pan op middelhoog vuur. Roer de honing erdoor en laat die in ongeveer 3 minuten karamelliseren. Doe de walnoten met hun laagje honing over op de tweede beklede bakplaat en laat stollen.

4 Roer in een kom de kruiden met het citroensap en de rest van de olie door elkaar.

5 Rangschik de plakjes aubergine op 4 borden, bedruppel ze met de granaatappelmelasse en verdeel de kruidendressing en honingwalnoten erover. Serveer meteen.

Tip Baharat is een Libanese geurige melange van gemalen specerijen. Voor verkoopadressen zie o.a. originalspices.nl.

Per portie 293 kcal, 23,5 g vet (3 g verzadigd), 4,9 g eiwit, 16,7 g koolhydraten, 15,5 g suikers

4 personen
• 3 gewone of gestreepte aubergines, in de lengte gehalveerd, en in halfronde plakjes van 2 cm gesneden
• 2 tl baharat (zie tip)
• 3 el olijfolie
• 75 g walnoten, in stukjes
• 50 ml honing
• blaadjes van flink bosje bladpeterselie
• blaadjes van flink bosje munt
• sap van ¼ citroen
• 1 el granaatappelmelasse (of siroop)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!