Aspergetoast met ovenkaas & salade

Aspergetoast met ovenkaas & salade

Lekker licht eten voor op een zomerse dag. Serveer met toast van boerenbrood en zoveel mogelijk knapperige groente uit het seizoen.

Ingredienten



Voor de aspergetoast
1 Verwijder de harde buitenste bladeren, snijd de boven- en onderkant van de venkel en verdeel hem in vieren. Schaaf of snijd de venkel met een mandoline of scherp mes in dunne plakken. Bewaar het venkelgroen in een kom ijswater.

2 Snijd de radijsjes in dunne plakjes en laat de kleine blaadjes zitten. Schil de asperges met een dunschiller.

3 Doe alle groente in een grote kom en schep de boerenkool erdoor. Druppel citroensap en olie erover en bestrooi met zout en peper. Verkruimel de geitenkaas erover. Serveer de salade
op toast met het venkelgroen en druppel er wat balsamicoazijn over.

Tip Siciliaanse citroenen zijn soms bij speciaalzaken verkrijgbaar. Als je ze niet kunt krijgen gebruik je gewone citroenen.

Per portie 220 kcal; 10,7 g vetten (4,8 g verzadigd); 9,8 g eiwitten; 21,4 g koolhydraten; 2,4 g suikers

Voor de ovenkaas met salade
1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Pak de kaasjes uit en doe ze weer in hun doosjes. Schuif het deksel over de onderkant.

2 Maak een paar sneetjes in de kaasjes. Steek de knoflook en rozemarijn erin en strooi de chilivlokken erover.

3 Zet de kaasjes met doosjes en al op een bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin en vloeibaar.

4 Verhit de grill en rooster de asperges rondom. Snijd ze in de lengte doormidden en schep ze nog warm door de olie. Schep de doperwten, waterkers, het citroensap, peper en zout erdoor.
Serveer de kaasjes met de groenten en toast.

Per portie 239 kcal; 16,5 g vetten (9,2 g verzadigd); 12,8 g eiwitten; 9,9 g koolhydraten; 1,3 g suikers

Voor 6-8 personen

Voor de toast
• 1 venkel, met groen
• 1 handvol rode radijsjes
• 1 bosje asperges (6-8 stengels)
• 1 flinke handvol boerenkool, stengels verwijderd, fijngesneden
• sap van 1 Siciliaanse citroen (zie tip)
• 25 ml extra vergine olijfolie
• 150 g geitenkaas
• 6 sneden geroosterd zuurdesembrood en balsamicoazijn, voor erbij

Voor de ovenkaas met salade
• 2 doosjes camembert (à 250 g)
• 4 tenen knoflook, gepeld, plakjes
• 3-4 takjes rozemarijn, in stukjes van 2 cm
• 2-4 tl chilivlokken
• 1 bosje asperges (6-8 stuks)
• 1 el extra vergine olijfolie
• 1-2 handenvol gedopte verse doperwten
• 2 handenvol waterkers
• sap van ½ Siciliaanse citroen
• 8-10 dunne sneetjes geroosterd zuurdesembrood, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine