Lekker licht eten voor op een zomerse dag. Serveer met toast van boerenbrood en zoveel mogelijk knapperige groente uit het seizoen.
Voor de aspergetoast
1 Verwijder de harde buitenste bladeren, snijd de boven- en onderkant van de venkel en verdeel hem in vieren. Schaaf of snijd de venkel met een mandoline of scherp mes in dunne plakken. Bewaar het venkelgroen in een kom ijswater.
2 Snijd de radijsjes in dunne plakjes en laat de kleine blaadjes zitten. Schil de asperges met een dunschiller.
3 Doe alle groente in een grote kom en schep de boerenkool erdoor. Druppel citroensap en olie erover en bestrooi met zout en peper. Verkruimel de geitenkaas erover. Serveer de salade
op toast met het venkelgroen en druppel er wat balsamicoazijn over.
Tip Siciliaanse citroenen zijn soms bij speciaalzaken verkrijgbaar. Als je ze niet kunt krijgen gebruik je gewone citroenen.
Per portie 220 kcal; 10,7 g vetten (4,8 g verzadigd); 9,8 g eiwitten; 21,4 g koolhydraten; 2,4 g suikers
Voor de ovenkaas met salade
1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Pak de kaasjes uit en doe ze weer in hun doosjes. Schuif het deksel over de onderkant.
2 Maak een paar sneetjes in de kaasjes. Steek de knoflook en rozemarijn erin en strooi de chilivlokken erover.
3 Zet de kaasjes met doosjes en al op een bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin en vloeibaar.
4 Verhit de grill en rooster de asperges rondom. Snijd ze in de lengte doormidden en schep ze nog warm door de olie. Schep de doperwten, waterkers, het citroensap, peper en zout erdoor.
Serveer de kaasjes met de groenten en toast.
Per portie 239 kcal; 16,5 g vetten (9,2 g verzadigd); 12,8 g eiwitten; 9,9 g koolhydraten; 1,3 g suikers
Voor 6-8 personen
Voor de toast
• 1 venkel, met groen
• 1 handvol rode radijsjes
• 1 bosje asperges (6-8 stengels)
• 1 flinke handvol boerenkool, stengels verwijderd, fijngesneden
• sap van 1 Siciliaanse citroen (zie tip)
• 25 ml extra vergine olijfolie
• 150 g geitenkaas
• 6 sneden geroosterd zuurdesembrood en balsamicoazijn, voor erbij
Voor de ovenkaas met salade
• 2 doosjes camembert (à 250 g)
• 4 tenen knoflook, gepeld, plakjes
• 3-4 takjes rozemarijn, in stukjes van 2 cm
• 2-4 tl chilivlokken
• 1 bosje asperges (6-8 stuks)
• 1 el extra vergine olijfolie
• 1-2 handenvol gedopte verse doperwten
• 2 handenvol waterkers
• sap van ½ Siciliaanse citroen
• 8-10 dunne sneetjes geroosterd zuurdesembrood, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.