Weet jij wat arretjescake is? Wij proefden hem onlangs bij een van onze oma’s thuis. Het is een oud recept lieten we ons vertellen en wordt vaak gemaakt met chocolade. De precieze ingrediënten wisselen nog weleens, maar wij gaan hier voor een mix van roomboter, basterdsuiker, Maria-biscuitjes, cacao en een eitje. Niet veel hé? Misschien heb je ze zelfs wel in huis en kun je meteen aan de slag. Houd er wel rekening mee dat hij 2 uur in de koelkast moet opstijven; even geduld dus…
1. Smelt de boter in een pan of in de magnetron.
2. Verkruimel de biscuitjes. Dit kun je doen met een keukenmachine of je kunt de koekjes in een plastic zakje doen en dan met een deegroller op de koekjes ‘slaan’.
3. Als de boter is gesmolten, haal je de pan van het vuur en voeg je de suiker toe. Meng dit door elkaar en voeg dan de rest van de ingrediënten toe.
4. Bekleed een cakevorm of een kleine ovenschaal met vershoudfolie en giet het beslag in de vorm. Zet de arretjescake minimaal 2 uur in de koelkast totdat hij hard is.
Voor circa 8-10 personen. Bereiding: 15 min + paar uur in de koelkast
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.