Ella Mills: ‘Toen Skye een paar weken oud was, gingen we bij mijn moeder op het platteland logeren. We namen Skye mee om bramen te plukken om deze crumble te maken. Het was een hemelse ervaring, ze vond het een fijne wandeling en wij vonden deze crumble verrukkelijk. Het is een makkelijk familierecept en de amandelen geven dit klassieke gerecht een lekkere draai.’
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Maak eerst de vulling door alle ingrediënten behalve de bramen 5-10 minuten in een grote steelpan op middelhoog vuur te verhitten tot de appels zacht worden. Neem de pan van het vuur en roer de bramen erdoor.
3. Meng intussen alle ingrediënten voor de topping in een grote kom.
4. Stel de crumble samen als het fruit is gekookt. Schep het fruit op de bodem van een ovenschaal (ca. 26 × 18 cm) en schep de crumbletopping erop. Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de crumble goudbruin en overheerlijk is.
Voor 1 grote crumble (genoeg voor 6 personen)
Voor de vulling
Voor de topping
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.