Appel en calvados gaan fantastisch samen in deze frisse sorbet. Serveer als dessert of lekker tussendoortje.
1. Doe de appels met 100 ml water en de suiker in een pan. Laat zacht koken tot de appels zacht zijn. Maal in een keukenmachine.
2. Laat afkoelen en voeg citroenrasp en -sap, en de calvados toe. Doe er eventueel nog suiker bij.
3. Laat bevriezen in een ijsmachine of zet het in een ondiepe bak 2 uur in de diepvries. Roer dan elke 30 minuten met een vork.
voor 650 g
• 4 moesappels, geschild, klokhuis verwijderd, in stukjes
• 100 g suiker
• rasp en sap van 1 citroen
• 50 ml calvados
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.