Dit moet een van de lekkerste appelcakes zijn die we ooit hebben geproefd, en toch is het geen moeilijk recept. Bovendien ben je er ook niet heel lang mee bezig. Heb je over een uurtje gasten op de stoep en niets lekkers in huis? Schil een appeltje, stoof die in blokjes tot moes en maak ondertussen de topping. Een minuutje of twintig in de oven en je hebt een waanzinnige cake waar je gasten dolgelukkig van worden.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd een appel met schil in stukjes en verwijder het klokhuis.
2. Stoof de blokjes appel met een glaasje water tot appelmoes. Smelt de boter en meng met het notenmeel, de suiker en het ei. Plet de gestoofde appel met een vork en meng door het deeg.
3. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet het deeg erin. Snijd de tweede appel in plakjes en schik die dakpansgewijs op de cake. Strooi nog wat suiker over de cake en giet er nog 2 à 3 eetlepels gesmolten boter over. Zet een 15 à 20 minuten in de oven.
nodig: bakpapier
Tip: Tegenwoordig vind je verschillende soorten notenmeel. Hazelnootmeel vind ik bijzonder lekker. Eigenlijk is het geen meel of poeder, het zijn gewoon gemalen noten. Je kunt dit ook makkelijk zelf maken van je lievelingsnoten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.