American pancakes

American pancakes

Een goed begin is het halve werk! Lekker ontbijten is wat Elize echt essentieel. En wanneer ze tijd heeft pakt ze graag uit. Vooral als je logees hebt is deze plank ideaal. Laat iedereen zijn eigen pancakes naar smaak beleggen en varieer met fruit. Jouw dag (en die van je gasten) kan niet meer stuk!

Bereiding

  1. Smelt de boter in een steelpan en laat afkoelen.
  2. Meng de bloem, het bakpoeder, zout en de kristalsuiker in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Breek hierin de eieren en klop met een garde los. Schenk de melk en gesmolten boter in het midden erbij en klop langzaam tot een glad beslag.
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan op laag vuur en schep met een sauslepel 4 hoopjes beslag in de pan (minder mag ook, mocht het niet passen!). Wacht tot er aan de bovenkant bubbels ontstaan, draai de pancakes dan voorzichtig om en bak nog 1 minuut aan de andere kant. Herhaal met het overige beslag totdat je ongeveer 24 pancakes hebt gemaakt.

Tip:

Er zijn twee opties om je pancakes warm te houden.
→ Verwarm de oven voor tot 50 °C (hetelucht) of 70 °C (elektrisch). Leg de pancakes op een bord, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven terwijl je de volgende pancakes bakt.
→ Bak alle pancakes van tevoren, en warm ze in stapels van vier 2-3 minuten op in de magnetron.

Ps. dit recept hoort bij de geweldige ontbijtplank die je zo kan maken!

Fotocredits: Claudia Damen

 

24 pancakes | 25 min

  • 30 g roomboter,
  • plus extra voor het
  • bakken
  • 225 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 300 ml volle melk

BENODIGDHEDEN

  • steelpan
  • mengkom
  • garde
  • grote koekenpan
  • sauslepel

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Lente magazine