Met amandelmelk kun je veel meer in de keuken dan je denkt. Maak er eens een fris ijsje van met hazelnootmelk en honing. Wedden dat dit ijs bij iedereen in de smaak zal vallen?
1. Verhit de amandelmelk, hazelnootmelk, suiker en honing in een kleine steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost (laat niet koken).
2. Laat het mengsel afkoelen en klop de sojayoghurt en eventueel de amaretto erdoor. Verwerk het mengsel in een ijsmachine volgens de aanwijzingen van de fabrikant, tot je een dik, bevroren mengsel hebt.
3. Schep het over in een middelgrote kom of bak en laat het ijs gedurende minstens 1 uur stijf worden in de vriezer. Heerlijk met geroosterde amandelen.
Voor 1,5 liter
• 500 ml amandelmelk
• 500 ml hazelnootmelk
• 4 el suiker
• 4 el honing
• 500 g sojayoghurt
• scheutje amaretto (optioneel)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.