Julius Jaspers: ‘Dankjewel Cees Holtkamp, voor je heerlijke advocaat recept. ik heb het een beetje aangepast om er deze room van te maken’.
1. Breng water aan de kook in een steelpan. Zet een hittebestendige kom op de steelpan en meng daarin de suiker met de eidooiers, het vanillemerg en een snuf zout. Verwarm een roer goed tot er een gladde massa ontstaat.
2. Voeg de wodka toe en verwarm het mengsel tot 62 °C. Blijf goed roeren. Zet een kom ijswater klaar.
3 Zet de bodem van de pan in het ijswater en laat al roerend afkoelen.
4. Klop de room lobbig en roer er naar smaak de advocaat doorheen. Roer niet te lang, anders kan de saus gaan schiften. Lekker bij: steenvruchten, rode vruchten, taart, cake, chocolade.
Bewaaradvies: 2 dagen in de koeling. De advocaat kun je 7 dagen bewaren.
Voor 6-6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.