Ga voor een chic toetje met advocaat en meringue! Het leuke is dat je de advocaat helemaal zelf maakt, wat niet moeilijk is trouwens: doe alle ingrediënten in een steelpan, even verwarmen tot 62 °C, afkoelen, roeren en klaar!
1. Verwarm de oven voor op 110 °C. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg de suiker toe, klop even door en voeg dan de poedersuiker toe. Schep kleine toefjes meringue op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 30 minuten gaar.
2. Meng alle ingrediënten voor de advocaat. Verwarm ze au bain-marie tot precies (!) 62 °C. Zet direct in koud water, roer door en laat afkoelen.
3. Doe stukjes meringue in een wijd glas, schenk de advocaat erop en strooi er nog wat meringue over.
Voor 6 personen.
Meringues
Advocaat
Extra nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.