Advocaat met meringue

Advocaat met meringue

Ga voor een chic toetje met advocaat en meringue! Het leuke is dat je de advocaat helemaal zelf maakt, wat niet moeilijk is trouwens: doe alle ingrediënten in een steelpan, even verwarmen tot 62 °C, afkoelen, roeren en klaar!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 110 °C. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg de suiker toe, klop even door en voeg dan de poedersuiker toe. Schep kleine toefjes meringue op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 30 minuten gaar.

2. Meng alle ingrediënten voor de advocaat. Verwarm ze au bain-marie tot precies (!) 62 °C. Zet direct in koud water, roer door en laat afkoelen. 

3. Doe stukjes meringue in een wijd glas, schenk de advocaat erop en strooi er nog wat meringue over. 
 

Voor 6 personen.

Meringues

  • 4 eiwitten
  • zout
  • 100 g poedersuiker
  • 150 g suiker


Advocaat 

  • 4 eidooiers
  • 125 g suiker
  • merg van ½ vanillestokje
  • zout 
  • 110 ml wodka


Extra nodig

  • digitale kookthermometer


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief