Aardbei-vanillesplit

Aardbei-vanillesplit

Iedereen smelt weg bij deze variatie op het bekende sinassplitje! 

Bereiding



1 Verwarm voor het ijs de melk, room, het vanillestokje en -merg in een pan op laag vuur. Breng het mengsel tegen de kook aan — laat het niet koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

2 Klop de eidooiers en suiker in een kom tot een lichtgekleurd mengsel. Haal het vanillestokje uit de melk en schenk de melk dan geleidelijk bij het ei-suikermengsel — klop glad.

3 Verwarm de custard in een schone pan op laag vuur en roer 5 minuten met een houten lepel tot de custard aan de achterkant van de lepel blijft hangen.

4. Laat het mengsel afkoelen en verdeel het over de ijslollyvormpjes;vul ze tot de helft. Steek de ijsstokjes erin en laat de lolly’s in 1 uur bevriezen.

5 Maak ondertussen de aardbeienpuree. Doe de aardbeien met de suiker en het citroensap in een pan. Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook, draai dan het vuur laag en laat de aardbeien in 30 minuten inkoken. Zet apart.

6 Druk de afgekoelde aardbeienpuree door een fijne zeef of kaasdoek om de pitjes eruit te halen.

7 Haal de ijslolly’s uit de diepvries en vul de vormpjes tot de rand aan met aardbeienpuree. Zet de ijsjes dan nog minimaal 2 uur of een nachtje terug in de diepvries.

8 Voor een extra speciale touch; smelt de chocolade net voor het serveren in een hittebestendige kom boven een pan kokend water. Doop de bovenkant van de lolly’s kort in de chocolade en strooi de hagelslag erover. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat (of schaal). Laat de ijsjes dan nog een paar minuten in de diepvries opstijven zodat de chocolade is gestold.

Tip Op greenjump.nl koop je ijslollyvormpjes in alle kleuren, maten en soorten. Alle vormpjes zijn bpa-vrij, een stof die voorkomt in plastic, maar die je niet in je ijsjes wilt hebben!

Per ijslolly 181 kcal; 10,3 g vetten (6 g verzadigd); 3 g eiwitten; 19,6 g koolhydraten; 19,3 g suikers

12 stuks

• 2,5 l volle melk

• 125 ml room

• 1 vanillestokje, merg eruit

geschraapt

• 3 eidooiers

• 75 g rietsuiker

• 100 g pure chocolade (75% cacao)

• gekleurde hagelslag, voor erbij



Aardbeienpuree

• 800 g aardbeien, kroontjes

verwijderd, vruchten gehalveerd

• 4 el kristalsuiker

• sap van 1 citroen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief