Houd jij van aardappelsalade? Dan moet je zeker ook eens deze variant van Jamie Oliver proberen! Met avocado en tuinkers brengt hij hem op smaak. Deze salade is subliem bij kip, vis of als salade op zich, vooral in de zomer.
1 Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in gezouten kokend water en giet ze af.
2 Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Schil de avocado en snijd hem in de lengte in dikke plakken of brokken (of hoe je wilt, eigenlijk) en leg ze in een kom.
3 Snijd de wat grotere aardappels in tweeën, zo komt het vruchtvlees in aanraking met de olijfolie en het citroensap. De kleintjes kun je heel laten. Doe ze erbij in de kom.
4 Voeg bijna alle tuinkers toe en naar smaak olijfolie en citroensap.
5 Breng de salade op smaak, schep hem om en serveer hem op een groot bord met de rest van de tuinkers erover gestrooid.
—
Dit recept komt uit het boek ‘The Naked Chef is terug’ van Jamie Oliver (€ 20,00, Kosmos Uitgevers).
Aantal personen: 4
Bereidings tijd: 30 minuten