Aardappelkoekjes met gerookte forel

Aardappelkoekjes met gerookte forel

Bereiding

Serveer bij deze aardappelkoekjes een dressing van frisse citroen, pittige mierikswortel en olijfolie. Frisse waterkers maakt het gerecht helemaal af! 

1. Kook de aardappels 15-20 minuten, tot ze zacht zijn. Giet ze af en laat ze een paar minuten droog stomen.

2. Maak er een gladde puree van. Meng de ketchup, citroenrasp en mierikswortel erdoor en roer dan de waterkers en forel erdoor, zonder alles te fijn te stampen.

3. Doe de broodkruimels in een ondiepe kom. Maak van het aardappelmengsel 8-12 burgers en wentel ze gelijkmatig door de kruimels. Leg ze op een bord, dek ze af en zet ze 30 minuten in de koelkast.

4. Verhit in een diepe pan een 1 cm diepe laag zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak de aardappelkoekjes in 3-4 minuten per kant goudbruin.

5. Meng het citroensap met een beetje mierikswortel en de olijfolie. Schep de dressing door de waterkers en geef deze bij de aardappelkoekjes.









 

4 personen
• 650 g kruimige aardappels
• 1 el tomatenketchup
• rasp en sap van 1 citroen
• 1 el mierikswortelsaus, plus extra
• 200 g waterkers, gehakt, plus extra
• 200 g gare gerookte forel, in stukken
• 100 g verse broodkruimels
• zonnebloemolie, voor frituren
• 3 el olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!