Serveer bij deze aardappelkoekjes een dressing van frisse citroen, pittige mierikswortel en olijfolie. Frisse waterkers maakt het gerecht helemaal af!
1. Kook de aardappels 15-20 minuten, tot ze zacht zijn. Giet ze af en laat ze een paar minuten droog stomen.
2. Maak er een gladde puree van. Meng de ketchup, citroenrasp en mierikswortel erdoor en roer dan de waterkers en forel erdoor, zonder alles te fijn te stampen.
3. Doe de broodkruimels in een ondiepe kom. Maak van het aardappelmengsel 8-12 burgers en wentel ze gelijkmatig door de kruimels. Leg ze op een bord, dek ze af en zet ze 30 minuten in de koelkast.
4. Verhit in een diepe pan een 1 cm diepe laag zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak de aardappelkoekjes in 3-4 minuten per kant goudbruin.
5. Meng het citroensap met een beetje mierikswortel en de olijfolie. Schep de dressing door de waterkers en geef deze bij de aardappelkoekjes.
4 personen
• 650 g kruimige aardappels
• 1 el tomatenketchup
• rasp en sap van 1 citroen
• 1 el mierikswortelsaus, plus extra
• 200 g waterkers, gehakt, plus extra
• 200 g gare gerookte forel, in stukken
• 100 g verse broodkruimels
• zonnebloemolie, voor frituren
• 3 el olijfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.