Aardappel-rösti met ham

Aardappel-rösti met ham

Bereiding

Heb je zin in een stevig ontbijt, ga dan voor deze aardappel-rösti. De combinatie van ei, kaas en ham is een klassieker en doet het erg goed in dit gerecht!

1 Rasp de aardappels grof en knijp het vocht eruit. Doe de rasp in een kom, voeg zout en peper toe. Verhit olijfolie in een ovenvaste koekenpan (Ø 22 cm) bak de rasp op middelhoog vuur. Keer om de paar minuten, zorg dat de rösti niet aanbakt. Na 15–20 minuten is ‘ie klaar.

2 Zet kort voor het serveren de grill op de hoogste stand. Bestrooi de rösti met de ham en dan met de kaas. Gril in 3–4 minuten goudbruin.

3 Bak intussen de eieren in wat olijfolie tot het wit is gestold en de dooiers net vloeibaar zijn. Schep ze op de rösti, bestrooi met peterselie en serveer.

Per portie 464 kcal, 27,3 g vet (7,4 g verzadigd), 19,1 g eiwit, 33,4 g koolhydraten, 1,5 g suikers

Fotografie David Loftus
Recept Andy Harris

2 personen

• 400 g aardappels, geschild

• olijfolie

• 2 dikke plakken ham in reepjes

• grote handvol geraspte gruyère of cheddar

• 2 eieren

• handvol gehakte peterselie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief