Heb je zin in een stevig ontbijt, ga dan voor deze aardappel-rösti. De combinatie van ei, kaas en ham is een klassieker en doet het erg goed in dit gerecht!
1 Rasp de aardappels grof en knijp het vocht eruit. Doe de rasp in een kom, voeg zout en peper toe. Verhit olijfolie in een ovenvaste koekenpan (Ø 22 cm) bak de rasp op middelhoog vuur. Keer om de paar minuten, zorg dat de rösti niet aanbakt. Na 15–20 minuten is ‘ie klaar.
2 Zet kort voor het serveren de grill op de hoogste stand. Bestrooi de rösti met de ham en dan met de kaas. Gril in 3–4 minuten goudbruin.
3 Bak intussen de eieren in wat olijfolie tot het wit is gestold en de dooiers net vloeibaar zijn. Schep ze op de rösti, bestrooi met peterselie en serveer.
Per portie 464 kcal, 27,3 g vet (7,4 g verzadigd), 19,1 g eiwit, 33,4 g koolhydraten, 1,5 g suikers
Fotografie David Loftus
Recept Andy Harris
2 personen
• 400 g aardappels, geschild
• olijfolie
• 2 dikke plakken ham in reepjes
• grote handvol geraspte gruyère of cheddar
• 2 eieren
• handvol gehakte peterselie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.