10x Spaanse visgerechten

10x Spaanse visgerechten

Spanje is na Japan de grootste vis en zeevruchtenconsument ter wereld. Geen wonder dus dat Spanjaarden er over het algemeen zo fit en gezond uitzien. Ze houden van alles wat de zee te bieden heeft, of het nou gamba’s en mosselen zijn voor in hun paella’s of sardines en makreel van de grill. Begeef je in Spaanse sferen en ga je te buiten aan deze heerlijke vis en zeevruchtgerechten.

Bereiding

Net als in Spanje kun je in ons eigen landje ook fantastisch vis eten en dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij je lokale visboer kun je heerlijke en betaalbare makreel en sardines krijgen. Let wel op het MSC keurmerk zodat je zeker weet dat je visproducten afkomstig zijn van duurzame visserij. Tover je Hollandse vangst om in een smaakvolle Spaanse maaltijd om van te watertanden.

Voor zeevruchten geldt precies hetzelfde als voor vis, onze zeewateren barsten van de prachtige kokkels, mosselen en garnalen. Dus vamos naar je visboer voor deze traktaties uit het ruime sop.

BBQ

Ontbrand je BBQ en gril je verse makreel en sardines in je tuin of op je balkon. Vliegtickets zijn overbodig want met deze gerechten wordt het een grote Spaanse fiesta.

Gegrilde sardines
Gegrilde makreel met sinaasappel

Ook deze zeevruchtrecepten van de grill zijn muy delicioso! Grill ze kort en krachtig anders worden je zeevruchten taai.

Gevulde inktvis met tomatensalsa
Gegrilde scheermessen

Oven

Ook uit de oven gaan tover je het ene na het andere mooie Spaanse visgerecht. Wat te denken van deze heerlijke groentetaart met tonijn uit Menorca of dit visfestijn met mul en rog.

Groentetaart met tonijn uit Menorca
Vis uit de oven met kruidenaioli

Mix

Verwen jezelf met deze heerlijke vistaco’s, vul ze met lekkere brosse stukken kabeljauw of koolvis. Mocht je daarna nog trek hebben maak het dan helemaal compleet met deze rijkelijk gevulde Spaanse vissoep.

Vistaco’s met salsa
Spaanse vissoep

Een onvervalste paella kan natuurlijk niet ontbreken, deze zeevruchtenvariant vergt wat voorbereiding maar dan zet je ook een Spaans topgerecht op tafel. Niet zo’n zin om uitgebreid te koken? Dan is dit simpele inktvisstoofpotje een fantastisch alternatief.

Zeevruchtenpaella
Simpel inktvisstoofpotje


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief