​Kerrie-knolselderijsoep

​Kerrie-knolselderijsoep

Appel en knolselderij vormen samen een geweldige combinatie door de zoete en zure smaken. Heerlijk om op een regenachtige zondag voor een grote groep vrienden of familie te maken. Eet smakelijk!

Bereiding

1. Verhit de helft van de boter in een grote soeppan en fruit hierin de ui samen met de kerrie. Roer de knolselderij, wortel, pastinaak, aardappelen en koriandersteeltjes erdoorheen. Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten koken op hoog vuur.

2. Verhit ondertussen in een andere pan de andere helft van de boter en stoof hierin de appelpartjes tot ze licht karamelliseren.

3. Haal de soeppan van het vuur en voeg de appel, gember en Spaanse peper toe.

4. Pureer de soep tot een glad geheel en zeef hem voor een fluweelzacht effect.

5. Serveer met yoghurt, kipsaté, verse koriander en sesamzaad.

 

  • 2 el boter
  • 2 uien, in grove stukken
  • 4 el kerriepoeder
  • 600 g knolselderij, geschild, in grove stukken
  • 500 g wortelen, in grove stukken
  • 1 pastinaak, in grove stukken
  • 2 aardappelen, geschild, gehalveerd steeltjes van
  • ½ bosje koriander
  • 2 l groentebouillon
  • 500 g appels, geschild, klokhuis verwijderd, in partjes
  • 1 duimgroot stuk gember, geschild en in stukjes
  • 1 rode Spaanse peper, fijngehakt

Voor erbij:

  • volle yoghurt
  • 8 kipsatés, gebakken
  • verse korianderblaadjes
  • zwart sesamzaad

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!