1. Verwarm de oven voor op 180 C.
2. Doe de aardappeltjes in een met bakpapier bekleed bakblik en smeer ze in met wat kokosolie. Rooster de blokjes 45 minuten in de oven (doe de oven niet uit). Laat afkoelen en mix ze romig in een keukenmachine of stamp tot een puree met een pureestamper.
3. Bak de ui glazig en voeg toe aan de puree samen met de rest van de ingrediënten, plus wat zout en peper.
4. Meng alles goed en draai er kleine balletjes van (ø 5 cm). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.
Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).
Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
[Credits: tekst Rens Kroes, recepten Marieke Verdenius, receptfotografie Mitchell van Voorbergenen portretfotografie Anne Timmer]
Voor 8 balletjes:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.