​Thaise salade

​Thaise salade

‘Interessant aan de Aziatische keuken is het supergezonde traditionele dieet van Japanners, dat  vooral bestaat uit zeewier, groenten, soja en vis. Op het Japanse eiland Okinawa wonen de meeste honderdjarigen ter wereld. En die zijn ook nog eens superfit. Dat hun dieet gezond is, lijkt mij dus wel duidelijk. Nu maak ik mijn eigen Aziatische gerechten, zoals deze simpele Thaise salade’, aldus Rens Kroes.

Bereiding

1. Meng de olijfolie, mosterd, kaneel, paprika- en kerriepoeder in een kom voor de marinade. Spoel  de kipfilet schoon en wentel hem door de marinade. Laat de marinade minimaal 5 uur intrekken. Snijd de wortel en courgettes in mooie lange slierten of gebruik een spiraalsnijder.

2. Doe alle groenten in een kom. Rooster de amandelen (zonder olie) in een pannetje goudbruin en knapperig en bestrooi ze met wat zeezout. Doe ze samen met het sesamzaad bij de salade. Hussel alles goed door elkaar.

3.  Bak de (gemarineerde) kipfilet met een beetje kokosolie op laag vuur gaar. Draai af en toe om. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Roer alles goed door elkaar. Snijd de gare kip in lange stukken, leg deze op de salade en giet er wat van de dressing over.

Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).

Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.

[Credits: tekst Rens Kroes, recepten Marieke Verdenius en fotografie Mitchell van Voorbergen]

Geen idee welke wijn je bij dit recept moet serveren? Wij zijn dol op de wijnen van Lindeman’s: ze zijn toegankelijk en makkelijk te combineren met heel veel gerechten. Kijk hier welke wijn het beste bij dit recept past!

Voor 2 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 300 g biologische kipfilet
  • 2 middelgrote wortels
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 3 el ongebrande amandelen
  • 1 tl sesamzaad
  • zeezout
  • kokosolie

Dressing:

  • 2 el gemengde notenpasta
  • 6 el kokosmelk
  • 5 el limoensap
  • 1 tl sesamolie
  • himalaya– of zeezout
  • 1 teentje knoflook

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine