​Mini-pizza’s van courgette

​Mini-pizza’s van courgette

‘Courgette, I love courgette! Ik maak van alles met deze lekkere, stevige groente. Courgette is familie van de komkommer, meloen en pompoen. Van oorsprong komt de groente uit Mexico, maar de Italianen hebben hem geïmporteerd in hun eetcultuur. Een heel uitgesproken smaakt heeft-ie niet, maar daardoor laat een courgette zich des te beter combineren met allerlei andere ingrediënten’, vertelt Rens Kroes.

Ingredienten1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de courgette in de lengte in 3 dikke plakken en vervolgens  elke plak in 3 kleinere plakken. Leg ze op een bakplaat.

2. Snijd de olijven en de champignons in kleine stukjes. Snijd de plakjes kalkoen- of kipfilet in tweeën. Verdeel de tomatenpuree, plakjes filet, olijven en champignons in deze volgorde over de plakjes  courgette en breng ze op smaak met flink wat zout en peper.

3. Rooster de mini-pizza’s circa 10-15 minuten in de oven. Leg ze op een mooie schaal en serveer ze   met een likje mosterd boven op elke pizza.
That’s it!

Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).

Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
 
[Credits: tekst en recepten Rens Kroes, fotografie Mitchell van Voorbergen]
  

Voor 9 pizza’s:

  • 1 courgette
  • zwarte olijven, zonder pit
  • 6 champignons of oesterzwammen
  • 5 plakjes biologische kalkoen- of kipfilet
  • 9 tl tomatenpuree
  • 1 el mosterd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief