​Classical masterpiece

​Classical masterpiece

Hidde de Brabander: “De klassieke chipolatapudding komt in talloze boeken en op vele receptensites voor. Ik heb dan ook allerlei variaties gezien en geproefd. Het beste recept ooit blijft die van meneer Holtkamp, een recept dat hij deelde in zijn boek De Banketbakker en dat ik op mijn beurt in dit beok wil delen. Gooi dus al je andere recepten weg en maak alleen nog maar deze chipolatapudding. Duizendmaal dank, Cees!”

Bereiding

1. Verwarm het eiwit, het eigeel en de kristalsuiker au bain-marie tot 40 °C. Los intussen de gelatine op.

2. Roer de opgeloste gelatine en vervolgens de rum en marasquin door het eimengsel.

3. Laat afkoelen tot 20 °C. K lop intussen de slagroom in de standmixer met garde luchtig en hak het fruit en de bitterkoekjes fijn.

4. Spatel de lobbig geklopte slagroom en vervolgens het fijngehakte fruit en de bitterkoekjes door het afgekoelde eimengsel.

5. Schenk in een puddingvorm en laat geleren.

6. Los de pudding en garneer met de gezoete, geklopte slagroom, bitterkoekjes en (gekonfijt) fruit.

Dit recept komt uit het boek ‘Patisserie’ van Hidde de Brabander (€29,99, Kosmos Uitgevers).

  • 30 g eiwit
  • 100 g eigeel
  • 50 g kristalsuiker
  • 10 g gelatine
  • 15 g rum
  • 25 g marasquin
  • 500 g slagroom
  • 350 g fruit naar keuze
  • 40 g bitterkoekjes

Extra ingrediënten:

  • gezoete, geklopte slagroom
  • bitterkoekjes
  • (gekonfijt) fruit

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine