Klein budget? Deze app helpt je bij goedkope boodschappen!

21 september

Iedereen heeft wel eens een periode dat ze even wat krapper bij kas zitten. Of dit nu is omdat er tijdelijk wat minder geld binnenkomt of uitgaat, het is wel vervelend. Als echte foodie kan het helemaal frustrerend zijn wanneer je erg moet gaan opletten bij het doen van boodschappen. Helemaal wanneer het betekent dat je geplande etentje met vrienden niet door kan gaan. Maar niet getreurd, technologie staat voor alles, ook waar het aankomt op goedkope boodschappen doen. Er zijn namelijk apps die je enorm kunnen helpen bij het doen van goedkope boodschappen. Zelfs op zo’n manier dat je gewoon een gezellig en heerlijk diner kunt organiseren. Welke app je vandaag nog voor een goed én goedkoop diner moet installeren? Hier de tip. 

Altijd online 

Allereerst is het wel handig dat je een goed bereikbaar internet abonnement hebt op je telefoon wanneer je van deze voordelen gebruik wilt maken. Om niet direct de winst te laten verdampen die je met je koopjes scoort, is het slim om eens te kijken naar je telefoon abonnement. Kies voor een sim only abonnement en je zult zien dat de kosten direct een stuk lager zijn dan je nu waarschijnlijk betaalt. Vaak worden abonnementen onnodig duur en ook nog eens onopgemerkt verlengd. Het is een maandelijks terugkerende kostenpost die vaak toch best hoog is, het scheelt zo een mandje boodschappen per maand wanneer je hier op bezuinigd. Kies daarnaast wel altijd voor een provider die dekking heeft. Je wilt wel écht bereikbaar zijn natuurlijk! 

De apps 

Om te beginnen een app die een enorme groei heeft doorgemaakt de laatste jaren en dat is de TooGoodToGo app. Dit is een app waarbij je overgebleven voedsel maar ook voedselpakketten bij de meest uiteenlopende restaurants en winkels kunt ophalen. Van een overgebleven ontbijtje in een vijfsterren hotel, tot de overgebleven salades in een healthy lunch tent. Deze app is ook direct de reden dat je telefoon altijd paraat moet zijn, het aanbod verandert namelijk letterlijk per minuut. En de app krijgt steeds meer aanbieders, maar ook gebruikers. Dus selecteer jouw favoriete traiteurs, winkels en restaurants en houd de app scherp in de gaten. Wanneer het bolletje op de kaart groen oplicht weet je wat je te doen staat; bestel een pakket en haal het op! Wat er exact in zit blijft wel een verrassing, maar er wordt in de app wel een richting aangegeven. En de prijs? Vaak betaal je zo’n 25% van de waarde. En het is ook nog eens een hele duurzame keuze, je vermindert het weggooien van voedsel. Daarnaast prikkelt het de creativiteit. Een nieuwe optie in de TooGoodToGoo app is de bezorgfunctie. Hiermee kun je pakketten van producten thuis laten bezorgen. Weliswaar in bulk, maar als je het veel gebruikt een goede deal. 

Hetzelfde principe als hierboven hebben sommige supermarkten nu zelf ook omarmd, en daarom doen ze niet meer mee aan de app. Dit zijn nog steeds hele goede pakketten en deals, zeker wanneer het in je reguliere supermarkt is dan is dit het proberen af en toe waard. Ook het ouderwets checken van reclamefolders is nog steeds slim. Hiervoor hoef je niet meer naar de brievenbus, alle folders staan tegenwoordig gewoon online. Dus lekker eten voor een prikkie? Ook dat kan gewoon nog vandaag de dag! 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief