We mogen ook deze week weer een gratis weekmenu weggeven. Dit keer met 7 familierecepten uit Cyprus.
De keuken van Cyprus is een smeltkroes van mediterrane en Midden- Oosterse smaken. Deze fantastische combinatie levert heerlijke gerechten op zoals ontbijtcake met appel en olijfolie, calamari met venkel, geroosterdekikkererwten-sesamsoep en langzaam gegaard varkensvlees met kweeperen. In Cyprus vind je recepten voor ontbijtjes, mezze, gerechten met groente, granen, vis of vlees, bijgerechten, zoetigheden en drankjes.
Georgina Hayden – auteur van Slow – groeide op in Londen, maar via haar Grieks-Cypriotische grootouders – die een Cypriotisch restaurant en delicatessezaakje uitbaatten kreeg ze alles mee over de Cypriotische cultuur en keuken. In Cyprus deelt ze haar favoriete familierecepten, van generatie op generatie met liefde overgedragen. De prachtige sfeerfoto’s laten een rustiek eilandleven zien waarin het familieleven, verse producten en samen lekker eten centraal staan.
Wil je het weekmenu per recept bekijken? Dat kan ook!
- Maandag: Salade met halloumi & necatrine
- Dinsdag: Ontbijtje met bladgroente en eieren
- Woensdag: Hartige taart met kaas, courgette & honing
- Donderdag: Saffraanbloemkool uit de oven met dadeldressing
- Vrijdag: Gevulde broodjes met venkel & spinazie
- Zaterdag: Pannenkoek met anari, pistache en abrikozen
- Zondag: Ricotta-ijs met honing en tijm
Benieuwd naar de rest van het boek? Klik hier om een exemplaar van Cyprus te bestellen.