Eenvoudige gerechten voor tijdens een verblijf op een vakantiepark

17 november

Ga je binnenkort met een stel vrienden naar een vakantiepark, dan is de kans vrij groot dat jullie iedere avond lekker voor elkaar gaan koken. Nu kun je er wel voor kiezen om uit eten te gaan, maar is dat qua kosten zonde als je ook gewoon beschikt over een complete keuken. Omdat we ons ook heel goed kunnen voorstellen dat jullie er geen van allen zin in hebben om uitgebreid te moeten koken, hebben we een paar handige eenvoudige, maar wel lekkere gerechten voor je, die zeker de moeite waard zijn om te onthouden. Belangrijk is alleen wel dat je tijdens het boeken van een vakantie in een van de vakantieparken van Center Parcs in België of andere aanbieders goed kijkt of deze huisjes zijn voorzien van een oven, zodat je hier rekening mee kunt houden tijdens het kiezen van de gerechten.

Maak een gezonde salade

Een gezonde salade is altijd een goede keuze, zeker tijdens de warmere dagen. Je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten groenten en toppings, waardoor elke salade weer anders smaakt. Denk bijvoorbeeld aan een frisse Griekse salade met tomaat, komkommer, feta en olijven. Of wat dacht je van een salade met gegrilde kip, avocado en mango? Het voordeel met een salade is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je er wel of absoluut niet in wilt hebben en de mogelijkheden dus eigenlijk eindeloos zijn. Handig is alleen wel om even met elkaar te overleggen of er bepaalde ingrediënten zijn die iemand niet zo lekker vindt, zodat je daar rekening mee kunt houden tijdens het doen van de boodschappen.

Verse pasta’s

Verse pasta is snel en makkelijk te bereiden en bovendien ontzettend smaakvol en gezond. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke pasta carbonara, met spekjes, ei en Parmezaanse kaas of ga voor een vegetarische variant met geroosterde groenten en pesto. Serveer de pasta met een lekkere salade waarvan we al verschillende variaties hierboven met je hebben gedeeld en je hebt in no time een heerlijke maaltijd op tafel staan. Het fijne aan een pasta, is dat je ook hier weer helemaal zelf kunt bepalen wat je er wel of niet in doet. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een vegetarische pasta mocht deze behoefte er zijn.

Tapas avond

Wat is er nu leuker dan allemaal kleine hapjes op tafel te zetten? Helemaal wanneer jullie met meerdere mensen zijn, is dit de perfecte manier om aan de wens van iedereen te kunnen voldoen. Door allemaal kleine gerechtjes te maken, is er voor iedereen wel iets dat ze lekker vinden. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is de manier waarop je alles serveert. Zo is het verstandig om te beginnen met de koude tapas, zoals een stokbroodje met kruidenboter, wat meloenblokjes in ham en daarna te beginnen met de warme hapjes. Zo voorkom je dat je straks warme hapjes en koude hapjes door elkaar op tafel hebt staan, waardoor je het risico loopt dat het warmte te snel afkoelt.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief