Een vis-feestje in Amsterdam

12 juli

Midden in de Pijp, in een zijstraat van de Albert Cuyp-markt, was het driemaal raak bij Bar Fisk: gezelligheid, spartelverse vis en een grote gastvrije glimlach. Dit restaurant heeft iets bijzonders, al zeggen ze het zelf. Het is de onbezorgde gastvrijheid van Tel Aviv wat dit restaurant net even dat tikje anders maakt dan de rest van de eettentjes in de buurt. Inclusief een ietwat chaotische binnenkomst. Maar dat duurde gelukkig niet lang…
 
We namen plaats op twee comfortabele barkrukken aan een verhoogd tafeltje dat ons uitzicht gaf over de hele zaak. Een uiterst lieve dame begroette ons met een grote glimlach en legde met alle geduld van de wereld het concept uit. Wat ze kon aanraden? ‘Eigenlijk is alles té lekker, dus laat je vooral verrassen.’ Zo aangeraden, zo besteld. 
 
De ‘full experience’ was letterlijk een volledig rondje kaart. Af en toe gluurden we naar het kleine keukentje waaruit de meest lekkere gerechten werden getoverd: heerlijke oesters met een vinaigrette om je vingers bij af te likken, fantastische corvina sashimi met oregano en pistache, en laten we vooral ook de gravelax en kippeleverpaté noemen, die waren meer dan goddelijk. Stuk voor stuk net even anders dan je zou verwachten en juist dát is waar we voor terug zouden komen.

‘An oyster a day keeps the doctor away’

Alles wat je op een markt in Tel Aviv zou kunnen kopen, kwam op ons bord. Oké, bijna alles. Anders zou het een beetje teveel van het goede worden. Hoewel het vis, vis en nog eens vis was wat ons buikje vulde (logisch, het is een visrestaurant…), was er één gerecht dat daar van afweek: beef tenderloin. Net zo smakelijk, net zo verrassend en met net zo veel liefde en een grote smile aan tafel gebracht. Gaat dat proeven!
 
Wist je dat…
Bar Fisk is op nog een heel ander vlak lekker bezig: ze zetten zich in voor de Plastic Soup Foundation. Ieder jaar produceren we namelijk nog steeds 311 miljoen ton (!) nieuw plastic. Vijf miljoen van het plastic beland in de oceaan. Dat is maar liefst vijftien miljoen per vierkante kilometer. Shocking? Ja! Dat vond Bar Fisk ook. Daarom geven zij, naast het organiseren van Charity Dinners, per cocktail één euro aan de Plastic Soup Foundation. Nog een reden om naar Bar Fisk af te reizen!
 
Bar Fisk – Eerste Sweelinckstraat 23 – Amsterdam – www.barfisk.nl
————————–
Drinks An extensive drinks list is the soul of Bar Fisk
Food Menu is served until late to satisfy a late night craving
Vibes An oyster a day keeps the doctor away
Sweet dreams are made of this


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief