De drie beste ijskoffies voor de echte thuisbarista

17 november

In iedere hippe koffiebar kun je tegenwoordig wel ijskoffie vinden. Maar dit kun je natuurlijk ook zelf maken. Heerlijk op een warme zomerdag, want dan smaakt je kop koffie meestal niet zo lekker. Als basis voor een goede ijskoffie, gebruik je bij voorkeur een sterke koffie. Door de hoeveelheid ijs, wordt de koffie vaak wat zachter. Om deze sterke koffie te zetten kun je het beste een espressomachine gebruiken. Hiermee zet je vaak de lekkerste koffie en het gaat lekker snel. In dit artikel geef ik je 3 recepten voor heerlijke ijskoffie die eenvoudig thuis zelf te maken is

Nutella ijskoffie

Zon, wind of regen, het maakt niets uit voor deze overheerlijke ijskoffie. Een Nutella-ijskoffie kan op elk moment van het jaar en op elk moment van de dag. De basis van deze ijskoffie is, zoals de naam al zegt, Nutella. En wie is er nu niet gek op Nutella? Wat heb je nodig voor deze ijskoffie? 5 el Nutella, 165 ml Zonnatura hazelnoot rijstdrank, 30 gram ongebrande hazelnoten, ongeveer 15 ijsklontjes, 100 ml espresso. Nu je al deze ingrediënten bij elkaar hebt, kun je beginnen met het maken van de ijskoffie. Laat de helft van de Nutella en 1/10 van de hazelnootdrink in ongeveer 1 minuut smelten in een steelpan op laag vuur. Verdeel de gesmolten Nutella over de binnenkant van de glazen. Ondertussen hak je de hazelnoten fijn. Je kunt de noten 2 minuten roosteren in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe vervolgens de ijsklontjes, espresso en de overgebleven Nutella en hazelnootdrink in een blender. Verdeel vervolgens de ijskoffie over de glazen en garneer met de hazelnoten.

Frappuccino

Ben je echt gek op koffie en karamel? Dan is deze ijskoffie echt iets voor jou! Wat heb je nodig? 15 gram poedersuiker, 100 ml slagroom, 60 ml espresso, 5 ijsblokjes, 200 ml volle melk, 2 el karamelsiroop. Hier is hoe je deze heerlijke frappuccino maakt: Klop de slagroom samen met de poedersuiker in enkele minuten stijf tot zich stijve pieken vormen. Doe vervolgens de espresso met de ijsblokjes, melk en 1 el siroop in een blender en mix dit totdat het helemaal is fijngemalen. Giet het koffiemengsel in een glas en lepel vervolgens de slagroom erop. Garneer dit met nog 1 el siroop. Als je nog geen goede espressomachine hebt, kun je er voor kiezen om een piston koffiemachine aan te schaffen. Hiermee kun je espresso zetten zoals ze dat in de koffiebar ook kunnen!

Vegan ijskoffie met havermelk

Een vegan ijskoffie variant kon natuurlijk niet ontbreken. Deze ijskoffie is gemaakt op basis van havermelk. Ben je nou niet vegan, maar hou je echt van havermelk, dan is deze ijskoffie natuurlijk ook echt iets voor jou. Wat heb je nodig om deze ijskoffie te maken? 60 gr pure chocolade, 2 espresso cups, 100 ml water, 2 tl agavesiroop, 8 ijsblokjes, 300 ml ongezoete haverdrink, 50 gram soja topping. Om te beginnen hak je de chocolade in kleine stukjes en laat deze au bain-marie smelten op het vuur. Laat de gesmolten chocolade daarna 10-15 min afkoelen. Zet ondertussen de espresso van de 2 cups. Roer hier de agavesiroop doorheen en laat dit afkoelen. Verdeel de ijsblokjes gelijkmatig over de glazen en gebruik een theelepel om ongeveer twee derde van de gesmolten chocolade langs de randen van de glazen te verdelen. Giet daarna voorzichtig de koffie en haverdrink in de glazen en voeg de soja topping toe. Tot slot versier het geheel met de overgebleven chocolade. Geniet ervan! Welke ijskoffie ga jij maken?


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief