Culinair genieten tijdens een fietstocht doe je zo!

18 januari

Wat is er nu leuker dan gezellig een eind te gaan fietsen en tussendoor bij verschillende restaurants te stoppen om daar te genieten van een hapje en een drankje? Zo kun je bijvoorbeeld bij het ene restaurant beginnen met een kop koffie en gebak en verder na te hebben doorgefietst, ergens te gaan lunchen met elkaar. Omdat we ons kunnen voorstellen dat het misschien niet helemaal duidelijk is hoe je dit het beste vorm kunt geven, hebben wij een aantal handige tips voor je. Je zult zien dat wanneer jij dit voorstelt, dit idee letterlijk in de smaak zal vallen bij de rest.

Zorg dat je je goed voorbereid

Wanneer je kiest voor een culinaire fietstocht, dan heb je natuurlijk de keuze om op de bonnefooi ergens naartoe te fietsen, maar is het verstandiger om vooraf een planning te maken. Je kunt je wel voorstellen dat het niet bepaald prettig is om doelloos rond te moeten fietsen zonder dat je enige idee hebt waar je naartoe gaat. Handig is dus om niet alleen de route vooraf uit te stippelen, maar ook wat restaurantjes uit te kiezen waar jullie tussendoor gaan zitten. Handig is ook om alvast een tafel te reserveren, aangezien de kans groot is, dat vooral in de zomermaanden, meerdere mensen dit idee hebben.

Ga voor de elektrische fiets

Ben je voornemens een flink eind te gaan fietsen? Dat zit je er niet op te wachten dat je straks uitgeput bij het eerste restaurant aankomt. Handig is dus om lekker op de elektrische fiets te gaan, zodat het niet uitmaakt of je nu 10, 20 of misschien zelfs wel 30 kilometer gaat fietsen. Nog geen geschikte fiets? Dan kun er vaak ook wel één huren. Mocht het bevallen, dan kun je altijd nog je eigen elektrische fiets kopen bij fietsenfabrikant Amslod. Bij Amslod kun je namelijk vrijblijvend een proefrit maken op locatie en kun je dus heel eenvoudig bepalen welk type fiets wel of juist niet bij je past.

Houd rekening met specifieke wensen

Ga je met een flinke groep mensen fietsen, dan is de kans groot dat er altijd wel een paar mensen bij zitten met specifieke wensen. Waar de één vegan is, heeft de ander een bepaalde voedselallergie. Het is dus handig om vooraf even te vragen aan iedereen die meegaat of er nog ergens rekening mee gehouden moet worden. Het is natuurlijk vervelend als je straks bij het eerste restaurant komt en je voor iedereen iets lekkers hebt geregeld, maar niet iedereen dit kan en mag eten.

Sluit de dag af met een diner

Een culinaire fietstocht is natuurlijk compleet zonder af te sluiten met een heerlijk uitgebreid diner. In de zomermaanden kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan barbecueën en in de winter bijvoorbeeld naar een restaurant. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je zorgt voor een dagvullend programma. Het is namelijk niet handig om vroeg te vertrekken en eigenlijk rond de klok van 14.00 uur al klaar te zijn. Voordat je dan aan het diner kunt beginnen, duurt het dan wel erg lang.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief