Boek-tip: ‘Simple Smart BBQ’ van Julius Jaspers

6 december

Julius Jaspers is kok, traiteur en mede-eigenaar van Studio Bazar, hij heeft een eigen brasserie en kookschool, en is de bedenker van Smart Cooking… Tussen al die drukte door schreef hij onlangs weer een fantastisch kookboek: Simple Smart BBQ. Je zou je bijna gaan afvragen of deze lekkerbek nog weleens in zijn bedje ligt…

In zijn laatste kookboek laat Julius zien dat barbecueën helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Julius: ‘Bij de BBQ-workshops die ik de laatste jaren heb gegeven, viel het me op dat er nog steeds veel mensen zijn die nog niet helemaal weten hoe het allemaal werkt rond dat vuur. En dat is helemaal niet erg. Er zijn ook veel mensen die bij barbecueën denken: hoop gedoe, kost veel tijd, beetje eng… Welnu, vooral voor die mensen is dit boek. Ik heb geprobeerd het allemaal zo eenvoudig mogelijk te houden, simple en smart dus. Ook wat betreft de ingrediënten maken we het ons makkelijk, niet te veel en gewoon verkrijgbaar bij slager, visboer of groenteman.’ Klinkt simpel toch? Het enige wat hij vraagt is om te investeren in een beetje behoorlijke barbecue, zo eentje met een klep, zodat je de temperatuur goed kan regelen. That’s all!

Food and Friends mag een aantal van zijn recepten met je delen:

– Kippendij met duck sauce
– Zalmburgers met kruidenmayonaise
– Prei met ei en vinaigrette
– Appels met jack’s vruchten
– Varkenshaas met sinaasappel

En ben je helemaal enthousiast en wil je het boek graag in huis? Wij mogen drie exemplaren weggeven. Leuk hè? Beantwoord de vraag hieronder en doe mee!

Smaakt dit naar meer? Bestel hier het boek Simple smart bbq.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief