Zalm, dat ken je natuurlijk wel, maar heb je wel eens gekookt met mierikswortel? De scherpe smaak van deze witgekleurde wortel heeft iets weg van radijs en mosterd. Je zult hem niet zo snel spotten in de supermarkt, maar bij de groenteboer of Aziatische supermarkt ligt hij vaak wel te pronken. Houd je een stuk van de mierikswortel over, dan kun je hem gewikkeld in keukenpapier bewaren in de koelkast.
1. Leg de zalmfilets op het vel in een pan met anti-aanbaklaag. Druk er zachtjes op met een spatel zodat ze niet opkrullen. Na een minuutje moeten ze licht goudbruin zijn. Keer de filets om, bestrooi ze met zout en leg ze 10 tot 15 minuten onder de gril tot ze net gaar zijn.
2. Onderwijl kun je de bietjes marineren met de marjolein, een beetje olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. Meng de mierikswortelcrème met de crème fraîche en breng het voorzichtig op smaak met peper en zout en citroensap.
3. Leg de bietjes samen met de zalm op twee borden, strooi er wat rucola overheen en besprenkel het met mierikswortelsaus.
Dit recept komt uit het boek ‘Happy days met the naked chef’ van Jamie Oliver (€20,- Kosmos uitgevers).
Voor 2 personen, 20 minuten:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.