Frittata garnalen & peterselie

Frittata garnalen & peterselie

Bereiding


Dit recept komt uit ‘Jamie’s Italië’ van Jamie Oliver (€ 34,99, Kosmos Uitgevers). “Eerlijk gezegd ben ik altijd een beetje onzeker over mijn frittata’s. Maar deze slaan de spijker echt precies op de kop, vooral wanneer je lekker verse garnalen gebruikt, die een heerlijk zoete smaak aan de eieren geven. Toen ik dit maakte deed ik de citroenschil bij de eieren en kneep er per ongeluk ook het sap van een kwart citroen bij. Ik besloot het er toch maar op te wagen, hoewel je eigenlijk nooit citrussap met eieren mag mengen. Ik vind het resultaat spectaculair – een met citroen gestremde garnalenfrittata … maar op een lekkere manier!” – Jamie Oliver

Verwarm de oven voor op 220 °C / gasovenstand 7. Klop in een kom de eieren met een snufje zout en peper los en doe er de peterselie, citroenschil, citroensap en Parmezaanse kaas bij. Hak de helft van de garnalen in grove stukjes, laat de rest heel en gooi alles in de kom.

Verhit de boter met een flinke scheut olijfolie in een kleine, zware, ovenvaste pan met antiaanbaklaag en schenk het eiermengsel erin. Zet het mengsel op matig vuur, roer het gedurende 1 minuut langzaam door elkaar en zet de pan daarna in de oven. (Je krijgt vaak frittata’s die heel goed doorbakken zijn, maar ik zet ze liever iets korter in de hete oven, zodat ze bovenop een beetje kleur hebben en van binnen wel gestold, maar nog niet door en door gaar zijn.) Bak de frittata 4 tot 5 minuten, tot hij goudkleurig begint te worden – hij zal een beetje rijzen, zodat hij heerlijk luchtig wordt.

Strooi de Spaanse peper erover en schuif hem op een bord. Serveer de frittata met een eenvoudige rucolasalade, lekker brood en een glas goede wijn. Heerlijk.

– 

Dit recept komt uit ‘Jamie’s Italië’ van Jamie Oliver (€ 34,99, Kosmos Uitgevers). 

Vioor 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

  • 6 grote eieren, liefst biologisch
  • een handvol verse peterselieblaadjes, fijngehakt
  • de geraspte schil van 1 citroen
  • het sap van ¼ citroen
  • 1 opgehoopte eetlepel van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
  • 180 g verse, gepelde garnalen
  • een flinke klont boter
  • olijfolie
  • ½ gedroogde rode Spaanse peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief