‘Dat moment dat je lepeltje door dat perfect gebrande laagje kraakt… I love this sweet treat!’, aldus Rens Kroes.
1. Verwarm de oven op 100 °C. Giet 1 blik kokosmelk in een steelpannetje en zet het op laag vuur. Voeg het citroenrasp, het kaneelstokje en vanillepoeder toe en roer af en toe. Haal van het vuur zodra het kookt.
2. Klop de eidooiers, het ei, 110 g kokosbloesemsuiker en de arrowroot luchtig met een garde. Schep de kokosroom (het bovenste gedeelte) van het tweede blik kokosmelk en voeg al roerend toe.
3. Verwijder het kaneelstokje en schenk beide mengsels bij elkaar. Roer goed en schenk de crema in de schaaltjes. Zet ze 45 min. in de oven.
4. Verdeel de overgebleven suiker gelijkmatig over de schaaltjes en karamelliseer met een gasbrander. Bestrooi eventueel nog met wat citroenrasp en serveer.
Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).
Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
[Credits: tekst, recepten en fotografie Rens Kroes]
Voor 6 schaaltjes:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.