Crema Catalana  à la Rens

Crema Catalana à la Rens

‘Dat moment dat je lepeltje door dat perfect gebrande laagje kraakt… I love this sweet treat!’, aldus Rens Kroes.

Bereiding



1. Verwarm de oven op 100 °C. Giet 1 blik kokosmelk in een steelpannetje en zet het op laag vuur. Voeg het citroenrasp, het kaneelstokje en vanillepoeder toe en roer af en toe. Haal van het vuur zodra het kookt.

2. Klop de eidooiers, het ei, 110 g kokosbloesemsuiker en de arrowroot luchtig met een garde. Schep de kokosroom (het bovenste gedeelte) van het tweede blik kokosmelk en voeg al roerend toe.

3. Verwijder het kaneelstokje en schenk beide mengsels bij elkaar. Roer goed en schenk de crema in de schaaltjes. Zet ze 45 min. in de oven.

4. Verdeel de overgebleven suiker gelijkmatig over de schaaltjes en karamelliseer met een gasbrander.  Bestrooi eventueel nog met wat citroenrasp en serveer.

Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).

Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
 
[Credits: tekst, recepten en fotografie Rens Kroes]
 

Voor 6 schaaltjes:

  • 2 blikken kokosmelk (à 400 ml)
  • 2 tl geraspte schil van een biologische citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl vanillepoeder, zonder suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 ei
  • 1 el arrowroot
  • 120 g kokosbloesemsuiker
  • Extra nodig: 6 schaaltjes, brandertje


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief