Een sjieke amuse naar recept van onze duurzame visexpert Bart van Olphen. Schenk er een glaasje bubbels bij en de borrel kan beginnen.
1 Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
2 Open de oesters en snijd het schelpdier los. Houd het oestervleesapart en vang het vocht op. Zeef het om schelpenresten te verwijderen. Bewaar de schelpen.
3 Breng de mousserende wijn en dragon in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag en laat 3 minuten trekken. Zeef het vocht.
4 Breng een pan water aan de kook en zet er een hittebestendige kom op. Doe het wijn-dragonmengsel, 2 eetlepels oestervocht en de eidooiers in de kom. Klop de geklaarde boter er geleidelijk met een garde doorheen tot een lobbige sabayon. Breng op smaak met het citroensap plus zout en peper.
5 Verwarm het oestervlees 1-2 minuten in een steelpan met het overgebleven oestervocht.
6 Leg het oestervlees terug in de diepe kant van de schelpen en schenk er wat sabayon over. Gratineer de oesters goudbruin onder de ovengrill.
7 Serveer de oesters op wat grof zeezout of zeewier.
Dit is een recept van Bart van Olphen.
[Credits: fotografie David Loftus]
24 oesters (6 p.p.)
• 1 glas mousserende wijn
• 1 takje dragon, fijngehakt, plus extra
• 3 eidooiers
• 50 g geklaarde boter
• sap van ½ citroen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.