Het is niet echt een brood en ook geen cake, maar wel heerlijk voedzaam. Quinoa is een perfecte vervanger van rijst of pasta, maar je kunt er ook heel goed mee bakken.
1. Kook de quinoa in 12 minuten gaar, giet af en laat iets afkoelen in een grote mengkom.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cake- of broodvorm met bakpapier en vet in met kokosolie. Klop de eieren los en voeg ze samen met de andere ingrediënten toe aan de lauwwarme quinoa. Schep goed om en laat 10 minuten staan.
3. Schep het mengsel in de vorm. Bak het brood in circa 45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat het dan 10 minuten afkoelen in de vorm op een rooster en vervolgens uit de vorm op het rooster.
4. Snijd het brood in dunne plakken.
Lekker bij een kaasplank.
Dit recept komt uit het boek ‘Heel Holland Bakt – Het nieuwe grote bakboek’ (€29,99, Kosmos Uitgevers).
Cake- of broodvorm van 1 liter
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.