‘Ik kook pas sinds een paar jaar met miso maar ben inmiddels verslaafd aan die sterke smaak. Sommige soorten zijn heel zoet, andere even hartig als Marmite. Bewaar een geopende pot in de koelkast en eet hem binnen drie maanden op. Je kunt dit ook met tonijn maken. Geef het op witte of bruine rijst of als zodanig’, aldus Diana Henry in haar boek Simpel.
1. Snijd de zalm in dikke lucifers. Halveer de komkommer en snijd ook die in lucifers (al dan niet geschild en ontpit).
2. Meng de miso, mirin, sojasaus, azijn en olie in een kommetje met de suiker of honing. Roer er de zalm, komkommer, lente-uitjes en gember door en schep alles op twee borden.
3. Bestrooi het gerecht met sesamzaad en eventueel minigroente en serveer het.
Wil je deze salade echt goed maken? Gebruik dan een goede extra vergine olijfolie om hem mee te bespreken. Onze favoriete olijfolie is die van Neolea, die heeft een heerlijk frisse aroma van vers gras, artisjokken, oregano en theeblaadjes. Ruik je het al? Héérlijk!
Voor 2 personen als lichte lunch:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.