Zalm & Komkommer

Zalm & Komkommer

‘Ik kook pas sinds een paar jaar met miso maar ben inmiddels verslaafd aan die sterke smaak. Sommige soorten zijn heel zoet, andere even hartig als Marmite. Bewaar een geopende pot in de koelkast en eet hem binnen drie maanden op. Je kunt dit ook met tonijn maken. Geef het op witte of bruine rijst of als zodanig’, aldus Diana Henry in haar boek Simpel.

Bereiding


 
1. Snijd de zalm in dikke lucifers. Halveer de komkommer en snijd ook die in lucifers (al dan niet geschild en ontpit).

2. Meng de miso, mirin, sojasaus, azijn en olie in een kommetje met de suiker of honing. Roer er de zalm, komkommer, lente-uitjes en gember door en schep alles op twee borden.

3. Bestrooi het gerecht met sesamzaad en eventueel minigroente en serveer het.



 
Wil je deze salade echt  goed maken? Gebruik dan een goede extra vergine olijfolie om hem mee te bespreken. Onze favoriete olijfolie is die van Neolea, die heeft een heerlijk frisse aroma van vers gras, artisjokken, oregano en theeblaadjes. Ruik je het al? Héérlijk!

Voor 2 personen als lichte lunch:

  • 150 g zalmfilet zonder vel
  • 125 g komkommer
  • 1 el witte misopasta
  • 1 el mirin
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 el koolzaad- of arachideolie
  • mespunt fijne kristalsuiker of schepje honing
  • 2 lente-uitjes, bijgesneden en fijngehakt
  • ½ el ingelegde gember, in dunne plakjes
  • 1 tl zwart of wit sesamzaad
  • evt. serveren met minigroente zoals tuinkers of amarant


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief