Deze heerlijke pompoenpannenkoekjes zijn ontzettend veelzijdig! Zo worden ze op Curaçao gegeten als dessert, maar ondanks de zoete smaak ook vaak als bijgerecht geserveerd.
1. Verhit een pan met water plus een snuf zout op hoog vuur en voeg de pompoenstukjes toe. Kook ze in 10-15 minuten zacht en gaar, giet ze af en laat goed uitlekken. Doe de stukjes pompoen in een keukenmachine (of blender) en maal ze fijn.
2. Meng met een elektrische mixer de pompoenpuree, eieren, kaneel, melk, bloem, bakpoeder, suiker en eventueel de rozijnen in een kom tot een glad beslag ‒ dit moet ongeveer twee keer zo dik zijn als het beslag van Nederlandse pannenkoeken.
3. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en schep er beslag in voor 3 pannenkoekjes ( 0 8 cm) per keer. Laat de arepa’s in 2-3 minuten per kant goudbruin worden. Serveer als dessert met wat suiker of naturel als bijgerecht bij kip en groenten.
Voor 12-14 pannenkoekjes.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.