Deze verwarmende troostrijke ovenschotel is een volmaakte combinatie van saucijsjes met salie, mosterd en appels. Kies voor chipolataworstjes of gewone saucijzen die in vieren worden gesneden. Ook met lamsmerguez is het een heerlijk gerecht, hoewel je elke soort saucijs kunt gebruiken. Geef er een royale knapperige groene salade bij die is aangemaakt met een dressing met appelciderazijn.
1. Verhit de oven tot 220 °C. Zet een grote bakplaat of ovenschaal met de kokosolie in de oven en laat het in enkele minuten smelten.
2. Verdeel alle groenten (behalve de boerenkool) over een bakplaat met appel, saucijzen en kruiden. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de hete olie erdoor. Verdeel alles tot een gelijkmatige laag met de saucijsjes erop enrooster ze 18 minuten in de oven.
3. Klop intussen alle ingrediënten voor de mosterdsaus in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
4. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de boerenkool erop. Schep alles door elkaar en zet het nog 8-10 minuten in de oven tot de saucijzen gaar en goudbruin zijn en de knolselderij gaar is. Giet de mosterdsaus erover en dien op.
Voor 4 personen
Mosterdsaus
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.