In dit eenvoudige gerecht staat de geconcentreerde smaak van de gebakken tomaten centraal; deze dringt door tot in de pasta, die daardoor een intense smaak krijgt. Dit smaakvolle gerecht doet denken aan risotto.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Roer in een diepe braadslede de orzo en groentebouillon door elkaar en leg de takjes van de tomaten erop. (De tomatensmaak trekt zo in de bouillon.)
2. Leg de kerstomaten in een gelijkmatige laag op de orzo en strooi de rode ui, laurierblaadjes, flink wat zwarte peper en 1 theelepel zeezout erover. Zet het geheel 20 minuten in de oven.
3. Zodra de orzo gaar is (de pasta moet al dente zijn), haal je de tomatentakjes uit de braadslede en roer je de olijfolie erdoor, plus nog een theelepel zeezout en de verse kruiden. Proef en voeg indien nodig nog wat extra zout, peper of nog een scheutje bouillon toe. Dien meteen op.
Voor: 2 personen. Voorbereiding: 10 minuten Oven: 20 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.