Orzo met tomaat-lauriersaus

Orzo met tomaat-lauriersaus

In dit eenvoudige gerecht staat de geconcentreerde smaak van de gebakken tomaten centraal; deze dringt door tot in de pasta, die daardoor een intense smaak krijgt. Dit smaakvolle gerecht doet denken aan risotto.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Roer in een diepe braadslede de orzo en groentebouillon door elkaar en leg de takjes van de tomaten erop. (De tomatensmaak trekt zo in de bouillon.)

2. Leg de kerstomaten in een gelijkmatige laag op de orzo en strooi de rode ui, laurierblaadjes, flink wat zwarte peper en 1 theelepel zeezout erover. Zet het geheel 20 minuten in de oven.

3. Zodra de orzo gaar is (de pasta moet al dente zijn), haal je de tomatentakjes uit de braadslede en roer je de olijfolie erdoor, plus nog een theelepel zeezout en de verse kruiden. Proef en voeg indien nodig nog wat extra zout, peper of nog een scheutje bouillon toe. Dien meteen op.

Voor: 2 personen. Voorbereiding: 10 minuten Oven: 20 minuten

  • 200 g orzo
  • 400 ml groentebouillon
  • 400 g kerstrostomaten, gehalveerd (bewaar de takjes)
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels zeezout
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • flinke hand vers basilicum of verse bladpeterselie, fijngesneden

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief