Dick: ‘De simpelste gerechten zijn soms het moeilijkst. Nasi is daar een goed voorbeeld van. We eten het in het restaurant vaak als personeelsmaaltijd, maar het heeft lang geduurd voor we het ultieme recept hadden uitgedokterd. De gouden tip? Was de rijst voordat je ’m kookt. En neem de tijd: kook de rijst lang van tevoren, zodat-ie kurkdroog kan worden. Dan bakt-ie echt mooi op.’
1. Was de witte rijst in een zeef met koud stromend water. Kook hem volgens de instructies op de verpakking gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af en laat hem met het deksel op de pan 5 minuten staan.
2. Snijd intussen de uien, knoflook en rode peper fijn en rasp de gemberwortel op een fijne rasp. Verhit 4 eetlepels arachideolie in een grote koekenpan en bak de ui, knoflook en peper ongeveer 5 minuten – schep regelmatig om en voeg in de laatste minuut de gember toe.
3. Doe de gekookte rijst erbij en bak een paar minuten al roerend mee. Breng dit alles op smaak met wat zout, de ketjap manis, trassi, kurkuma en kummel, en schep goed om. Voeg de bosui, Hollandse garnalen en blokjes ham toe en bak nog even kort mee.
4. Klop de eieren los met 2 eetlepels water, zout en versgemalen zwarte peper. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en roerbak een paar minuten. Schep het roerei door de nasi en verdeel over vier borden. Serveer samen met kroepoek en eventueel sambal badjak.
Hoofdgerecht voor 4 personen, 25 minuten:
Voor het serveren:
Extra nodig:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.