Kokoscake met frambozen

Kokoscake met frambozen

Keep it simple als je op pad gaat. Een superlekkere cake is altijd handig om mee te nemen en dus perfect voor een picknick!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.

3. Laat de boter zachtjes smelten en weer even afkoelen.

4. Klop de eieren schuimig met de suiker en klop vervolgens de boter en de kokosroom erdoor. Zeef het bakmeel en spatel het met het zout door het eiermengsel tot je een mooi, luchtig beslag hebt.

5. Schep het beslag in de bakvorm en verdeel de helft van de frambozen erover.

6. Bak de cake ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken: als die er schoon uit komt, is je cake goed.

7. Laat de cake afkoelen in de vorm.

Meenemen: neem de taart mee in de bakvorm of in een grote trommel; je hoeft hem niet gekoeld te vervoeren. Neem de frambozen mee in een apart afsluitbaar bakje en de kokosrasp in een bakje of zakje. Haal je cake ter plekke uit de vorm en garneer met de rest van de frambozen en de kokosrasp.

Dit recept komt uit het boek ‘Food en Route’ (€ 18,95, uitgeverij Snor).

Voor 1 cake:

  • 250 g roomboter
  • 3 eieren
  • 250 g rietsuiker
  • 200 ml kokosroom
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 200 g verse frambozen*
  • handje kokosvlokken of (nog beter) verse kokosrasp

Extra nodig: bakvorm 24 cm Ø

* Als het geen frambozenseizoen is: bak de cake met diepvriesframbozen of kleine theelepeltjes frambozenjam verdeeld over de cake.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief