Kabeljauw uit de oven met tomatensaus

Kabeljauw uit de oven met tomatensaus

Deze kabeljauw wordt op een lagere temperatuur bereid dan je gewend bent en moet daarom vrij lang in de oven staan. Ondertussen kun je van alles doen: patiencen, een opleiding tot astronaut volgen of een nieuwe taal leren.

Bereiding

De saus is zo klaar: hak alle ingrediënten grof en pureer ze dertig seconden in de blender of keukenmachine. Leg de ontdooide vis in een vuurvaste schaal, giet de tomatensaus eroverheen en bestrooi met peterselie. Plaats de schaal in een oven van 70 °C (als je een digitale oventhermometer hebt, kun je die op 56 °C zetten). Wacht ongeveer een uur. Serveer de vis met quinoa of sorghum waar je wat kokosolie en de lievelingsgroenten van je kinderen doorheen mengt.

 

Dit recept is onderdeel van een gratis weekmenu met recepten uit Food Pharmacy. Het hele weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

4 porties

  • 400 g diepvrieskabeljauw
  • 1 ui, gepeld
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 pak (500 g) tomatenblokjes
  • 1 stukje fijngeraspte gember
  • 1 eetlepel biologisch bouillonpoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • zout en zwarte peper
  • peterselie

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief