Eet zoals de Caribische locals dat doen: een stevige en voedzame maaltijd met kip, rijst en heel veel groenten. Nog een tip van de op Curaçao geboren Nederlandse Celene: ‘Wat hier ook lekker bij is, is een spread van 1 geprakte avocado, 1 geperste teen knoflook, blaadjes van 5 takjes peterselie, 2 eetlepels mayonaise plus wat amandelen en pijnboompitten.’
1. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in een paar minuten rondom bruin. Voeg dan de aubergine en champignons toe en laat het geheel 10-12 minuten op laag vuur zacht en gaar worden.
2. Doe het kip-groentemengsel in een blender met de piccalilly. Pureer tot een gladde mousse en zet apart.
3. Kook de basmatirijst zacht en plakkerig volgens de instructies op de verpakking. Verhit ondertussen wat olijfolie in een diepe koekenpan en bak de paprika, ui, tomaat en plakjes champignons in ongeveer 6 minuten zacht. Voeg een scheut water toe en laat het geheel inkoken tot een saus. Hang een zeef op de diepe pan en stoof de witte koolbladeren mee.
4 Leg de koolbladeren op een plank en verdeel het kipmengsel over de vier bladeren. Vouw ze dicht en steek er eventueel een satéprikker doorheen zodat ze gesloten blijven. Serveer de gevulde koolbladeren met de rijst, groentesaus, wat verse korianderblaadjes en eventueel de geroosterde groenten.
Voor 4 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.