Zo simpel en zo lekker. De anijssmaak is geweldig met het ziltzoete van de garnalen en met aromatische diepzeegarnalen wordt dit echt een goddelijk hapje uit de zee. Het is eigenlijk een beetje een Griekse mezedes, al wordt die gemaakt met ouzo.
1. Doe de garnalen met een scheut olijfolie in een hete pan, voeg de knoflook toe.
2. Schep om op hoog vuur, voeg na 2-3 minuten een scheut arak, rake of pastis toe en breng op smaak met zout en pul biber of aleppo peper.
Dit recept komt uit het boek ‘Souq, tafel vol Mezze’ van Nadia Zerouali (€29,95, Fontaine uitgevers).
Voor 2-4 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.