Gado Gado

Gado Gado

Een frisse kijk op deze Indonesische klassieker! Aardappels, sperziebonen en taugé met een heerlijke pinda dressing. Een gerecht met een flinke kick! Je kan zelf naar smaak meer of minder peper toevoegen.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Schep de aardappels in een braadslede om met de olie en het zout. Zet het geheel 40 minuten in de oven.

3. Roer intussen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Afhankelijk van het merk pindakaas dat je gebruikt, kan het zijn dat je wat extra kokosmelk nodig hebt voor een dikke, vloeibare dressing. Proef en voeg indien nodig nog wat extra smaakmakers toe.

4. Voeg na 40 minuten de sperziebonen en taugé toe aan de aardappels. Schenk er eventueel een extra scheutje olijfolie bij en zet alles nog 20 minuten in de oven.

5. Bestrooi de aardappels en groenten met de koriander en dien warm op, of op kamertemperatuur. Geef de dressing er apart bij.

Opmerking: controleer de smaak van de dressing door er een aardappel in te dopen en deze te proeven. Voeg indien nodig nog wat extra sojasaus toe aan de dressing.

Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De groene & snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden:

Voor 2 personen, voorbereiding 15 minuten, bereiding 60 minuten.

  • 1 kg Charlotte-aardappels, gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 240 g sperziebonen
  • 300 g taugé
  • handje verse koriander, voor eroverheen

Dressing:

  • 50 g pindakaas met stukjes noot
  • 80 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1½ eetlepel sojasaus
  • 1 verse rode chilipeper, geraspt
  • 2,5 cm gember, geschild en geraspt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten