4x recepten voor het sporten

10 januari

Als de feestdagen voorbij zijn en je weer wilt (of stiekem een beetje ‘moet’…) bewegen om in vorm te komen, kies je het beste voor eiwitrijke maaltijden. Eiwitten helpen namelijk bij de spieropbouw. Bovendien dragen eiwitten bij aan de vetverbranding, dus dat is mooi meegenomen. Denk bijvoorbeeld eens aan deze vier eiwitrijke gerechten, daar word je blij van:

1.Kokos-yoghurttaart
Heb je een verjaardag of iets anders feestelijks? Neem dan deze kokos-yoghurttaart, écht heerlijk bij de koffie of thee. Naast eieren en Griekse yoghurt bevat deze lekkere taart ook nog amandelmeel, wat je eveneens eiwitten oplevert. Jouw sporttraining kan niet meer stuk!
 
2.Kabeljauw met linzen en lentegroente

Wil je eens iets bijzonders eten? Kies dan voor kabeljauw met linzen en lentegroente. Dit gerecht bestaat niet alleen uit een bijzondere combinatie van smaken, het levert ook nog eens extra veel eiwitten. Zowel kabeljauw als peulvruchten staan namelijk bol van de gezonde aminozuren!
 
3.Pikante tomaten met eieren
Eieren en tomaten zijn altijd al een goede combi geweest. Aan dit gemakkelijke en tegelijkertijd speciale ontbijtje zijn tevens allerlei lekkere én pittige kruiden toegevoegd. Dat zijn eieren en tomaten op hun best!
 
4.Quinoataart met zoete aardappel en feta
Wist je dat quinoa enorm veel eiwitten bevat? De hele bodem van deze hartige taart bestaat uit dit pseudograansoort, dus perfect voor je sporttraining. Bonus: samen met de feta krijg je extra veel eiwitten binnen. Zoete aardappels zorgen trouwens met hun gezonde koolhydraten voor een gestage stroom van energie – ideaal om het sporten goed vol te houden.

Credits tekst: Annemiek, Puur Figuur
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief