Zoete aardappel alleen in hartig? No way! Je kunt hem ook heel goed in zoete baksels gebruiken, bijvoorbeeld in deze cake met een glazuurlaagje on top. Hij is supersimpel om te maken, in mum van tijd gepiept én de oven doet het meeste werk voor je – klinkt ideaal, toch?!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Meng alle ingrediënten (behalve het glazuur) 5 minuten met een elektrische mixer.
3. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
4. Zet de bakvorm 45 minuten in de oven – de cake moet flink gerezen zijn en hij moet loskomen van de wanden.
5. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
6. Serveer koud, bestreken met de roomkaas en bestrooid met een snufje korianderpoeder (eventueel).
Dit recept komt uit het boek ‘Cake Easy’ van Susie Theodorou (€19,99 Becht).
Voor 16 vierkantjes:
vierkante bakvorm van 23 x 23 cm, ingevet en de bodem en wanden met bakpapier bekleed
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.