Zoeteaardappel-cake

Zoeteaardappel-cake

Bereiding

Zoete aardappel alleen in hartig? No way! Je kunt hem ook heel goed in zoete baksels gebruiken, bijvoorbeeld in deze cake met een glazuurlaagje on top. Hij is supersimpel om te maken, in mum van tijd gepiept én de oven doet het meeste werk voor je – klinkt ideaal, toch?! 

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Meng alle ingrediënten (behalve het glazuur) 5 minuten met een elektrische mixer.

3. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
 
4. Zet de bakvorm 45 minuten in de oven – de cake moet flink gerezen zijn en hij moet loskomen van de wanden.

5. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.

6. Serveer koud, bestreken met de roomkaas en bestrooid met een snufje korianderpoeder (eventueel).

Dit recept komt uit het boek ‘Cake Easy’ van Susie Theodorou (€19,99 Becht).
 

Voor 16 vierkantjes:

  • 150 g zachte boter
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd (of 145 g bloem + ½ zakje bakpoeder, gezeefd)
  • 1 theelepel korianderpoeder + 1 snufje om te garneren
  • 225 g puree van zoete aardappels
  • 150 g pecannoten, geroosterd en fijngehakt
  • 1 portie gezoete roomkaas (zie blz. 19)


 

vierkante bakvorm van 23 x 23 cm, ingevet en de bodem en wanden met bakpapier bekleed



 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief